تاریخ : یک شنبه 17 شهريور 1392 | ![]() |
گرفتن سفارش
شجریان در پاسخ به سوال «شرق» درباره دستاوردهای نمایشگاه پیشرو در مقایسه با اولین نمایشگاهش که در سال 90 برگزار شده بود، گفت: «این نمایشگاه غیر از نمایش دو ساز جدید تفاوت چندانی با نمایشگاه قبلی ندارد. سعی کردم سازها به سمت بهترشدن برود. آن موقع صرفا نمایش سازها اهمیت داشت ولی الان علاوهبر نشاندادن آثار، میخواهیم از علاقهمندان سفارش بگیریم.» شجریان به سوال دیگر «شرق» نیز درباره حضور کمرنگ ویلننوازان طی دهههای اخیر پاسخ داد: «بعد از انقلاب نوازندههای توانای ویلن کار نکردند یا نتوانستند کار کنند. به هرحال ما میخواهیم سازهای خودمان را داشته باشیم. ساز ما شرقیها، پوستی است و من هم در ساخت سازهایم به این نکته توجه کردهام.» شجریان با اشاره به اینکه هنوز قیمت سازهای ابداعی که قرار است در نمایشگاه ارایه شود، تعیین نشده اما بیشترین سعی خود را خواهد کرد تا قیمت ارزانی داشته باشند که نوازندههای مبتکر توانایی خرید آنها را داشته باشند، درباره صداهای بم در موسیقی ایرانی گفت: «باید خوانندههایی که صداهای بم دارند بیایند و کار کنند. صدای بم فوقالعاده است و برای من مانند اکسیر میماند. عشق زیادی به صدای بم دارم.»
لطمه برگزارنشدن کنسرت
در ادامه نشست، این خواننده درباره ارتباط مردم با سازهای ابداعی خود عنوان کرد: «ساز تا زمانی که روی صحنه یا در تلویزیون دیده نشود، نمیتواند با مردم ارتباط برقرار کند. برگزارنشدن کنسرت در 4، 5سال اخیر، لطمه بزرگی زد برای اینکه این سازها دیده نشدند. اگر شرایطی فراهم شود که بتوانم در ایران کنسرت بدهم، روی صحنه میروم و از این سازها در کنار سازهای سنتی استفاده میکنم.»شجریان سپس از تداوم کارگاههای آوازخوانی خبر داد: «شاگردانی که در کارگاههای آوازخوانی من در فرهنگستان هنر شرکت کرده بودند، از 17 شهریور بار دیگر تمرینهای خود را شروع میکنند.»او در بررسی وضعیت آینده آواز ایران پیشبینی کرد: «نگران آواز ایران نیستم. آنچه را که باید به شاگردان منتقل میکردم، منتقل کردم. بقیهاش به خود آنها بستگی دارد.»
نمیتوان ناامید بود
همچنین در بخشهای پایانی نشست، موضوعات دیگری هم مطرح شد که از جمله آنها توقع شجریان از معاونت هنری دولت جدید بود: «اتفاقات خوبی طی ماههای اخیر در بدنه وزارت ارشاد افتاده است اما بازهم کسانی هستند که فضای موسیقی را دوست ندارند بنابراین باید ببینیم که این دو با هم چه میکنند. مساله ما صحنه و سالنهای مناسب است چون کمبود سالنهای مناسب دست و پای ما را تنگ کرده است. امیدواریم این راه، همچنان که چند سالی خوب پیش میرفت، باز هم ادامه پیدا کند.»
استاد آواز ایران در بخش پایانی این نشست، درباره این سوال که چقدر به دولت جدید برای ایجاد فضایی در جهت بهترشدن هنر امید دارد، گفت: «نمیتوان ناامیدانه به ماجرای موسیقی ایرانی نگاه کرد؛ چراکه حتی زمانی که موسیقی در کشور ما جاری بود قوانین دستوپاگیری وجود داشت که ما را با مشکل مواجه میکرد. من اعتقاد دارم موسیقی را باید مردم انتخاب کنند و دولت نباید وارد این مسایل شود. وقتی اینطور شد، مانع پیشرفت موسیقی شد و موسیقی زیرزمینی، رشد کرد. پس بهتر است این کار را نکنند اما دارند این کار را میکنند. نتیجه خوبی نیز برایشان نداشته است و بعدها میفهمند باید موسیقی را آزاد بگذارند.»
کارگاه سنتور و سازهای ابداعی محمدرضا شجریان از 22 تا 25 شهریور در سالن پاییز خانه هنرمندان برگزار میشود و همهروزه از ساعت 10 تا 13 و 14 تا 20 ورود برای عموم آزاد است.
نظرات شما عزیزان:
:: موضوعات مرتبط: محمد رضا شجریان، خبرنامه، ،